project

Olympiapark

Het gebied ten westen van de gemeente Alkmaar, De Westrand, heeft als bestemmingsplan meegekregen dat het zich verder moet ontwikkelen als sport- en leisure cluster met een parkachtige uitstraling. Een centrum waar natuur, sport en bedrijfsleven sterk met elkaar verbonden zijn. Gemeente Alkmaar heeft in eerste instantie de naam en stijl door ons laten ontwikkelen om verschillende kavels in het gebied te verkopen. Daarnaast moet de stijl dragend worden voor de reeds gevestigde en toekomstige bedrijven en organisaties binnen het gebied.

Branche

Overheid

Klant

Gemeente Alkmaar

Periode

2016 - 2020

Categorie

huisstijl, website, brochure, signing

De ontwikkelde gebiedsnaam Olympiapark benadrukt de kern van het gebied, een natuurlijke omgeving met vele sportieve faciliteiten en daaraan verbonden bedrijven en organisaties. Daarnaast is de naam een link naar de weg die door het gebied loopt, de Olympiaweg. In de ontwikkeling van de stijl zijn deze elementen opgenomen, waarbij de mens centraal is geplaatst in het gebied. De gebruikte typografie is een ode aan de door Nederland georganiseerde Olympische Spelen in 1928.

Naast de naamsbekendhied wordt de stijl door het gebied heen gebruikt ter versterking van de omgeving. Voor de verkoop van de kavels zijn een aantal items ontwikkeld die, naast de persoonlijke inzet, de verkoop ervan moeten bevorderen. Het accent ligt op sport, gezondheid en daaraan gerelateerde voorzieningen (o.a. sportmedisch, cultureel, maatschappelijk, onderwijs/kennis en handel) met een regionale functie. Leisurefuncties als wellness, horeca, hotel of een evenementenhal kunnen het gebiedsconcept ‘gezond – bewegen – ontspannen’ nog versterken.