project

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet

De 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet organiseert elk jaar een feestprogramma rond de herdenking en viering van het beleg en ontzet van Alkmaar in 1573. De kernwaarden van de traditie zijn herdenken, vieren en verbinden.

Branche

Klant

8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet

Periode

Categorie

150 jarig bestaan
8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet

In 1861 werd de ‘Vereeniging ter viering van den Gedenkdag van Alkmaars Ontzet in 1573 en ter bewaring van andere geschiedkundige herinneringen dezer stede’  opgericht. De viering bestond uit volksspelen, een feestrede en feestavond. Aan het begin van de twintigste eeuw werd het feest uitgebreid om een bredere doelgroep aan te spreken. Herdenken, verbinden en vieren blijven echter de rode draad vormen.

In 2011 bestond de '8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet' 150 jaar. Het toenmalige bestuur wilde een moderner uiterlijk voor haar uitingen en een stijl die meer aansloot bij het doel van de Vereeniging; binding tussen de stad en haar bewoners.

Het nieuwe beeldmerk symboliseert de saamhorigheid tussen de stad (de poort van Alkmaar) en haar bewoners (de mens in de vorm van een 8). Door de typografie als een vaandel met het beeldmerk te combineren is het nieuwe logo een sterke visuele invulling geworden voor waar de Vereeniging voor staat.